Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2011 10:28 - из "Тайните послания на водата" на д-р Емото
Автор: des4o Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1368 Коментари: 0 Гласове:
1



Водата в реките остава чиста, защото се движи. Спре ли водата, тя умира. Ето защо водата трябва непрекъснато да циркулира. Водата - или кръвта - в тялото на болните обикновено е в застой. Когато водата спре да тече, тялото започва да линее, а ако кръвта в мозъка ви спре да циркулира, застрашава живота ви.

Може да го схванем и като застой на емоциите. Съвременни изследователи доказват, че състоянието на мозъка оказва директно въздействие върху състоянието на тялото. Живеете ли пълноценно и приятно, физически се чувствате по-добре, а когато животът ви е пълен с борби и със скръб, тялото ви го знае и съответно реагира. Движение, промяна, плавно течение - ето смисълът на живота.

Отворите ли сърцето си за възможностите, започвате да забелязвате дребни неща, които могат да ви отведат до големи открития. Веднъж случайно разтворих една книга и думите сякаш изскочиха от страницата: „Няма два снежни кристала, които да са съвсем еднакви".  Водата, подложена (на която е казвано или показвано) на „Благодаря ти", оформи красиви хексагонални кристали, а водата, изложена на думата „Глупак", произведе кристали, подобни на сътворените от хевиметал музика - фрагментирани и деформирани.

Урокът, който трябваше да научим от експеримента, се отнасяше до , силата на думите. Вибрацията на добрите думи оказва позитивно въздействие върху нашия свят, докато вибрацията на негативните думи притежава силата да руши.

Помня специално една снимка. Беше най-красивият и изящен кристал, който бях виждал - оформил се под въздействие на думите „любов и благодарност". Сякаш водата бе ликувала и бе ознаменувала момента със създаването на разцъфнало цвете. Спокойно мога да кажа, че от този миг нататък животът ми действително се промени.

Открих още, че любов и благодарност-кристалите повече приличат на благодарност-кристали, отколкото на любов-кристали. Това показва, че вибрацията на благодарност е по-силна и оказва по-голямо въздействие. Любовта е насочена към по-активна енергия, актът на безусловно себеотдаване. Обратно, благодарността е по-пасивна енергия, в резултат на чувство, че ви е било дадено нещо - и разбирайки, че ви е даден дарът на живота, вие с радост протягате и двете си ръце, за да го получите.

Отношението между любов и благодарност може би е същото като между слънцето и сянката. Ако любовта е Слънцето, благодарността е Луната. Ако любовта е мъжът, благодарността е жената.

Ако изпълните сърцето си с любов и благодарност, ще се радвате па здрав и щастлив живот. Но какво ще стане, ако изпращате сигнали на омраза, недоволство и мъка? Вероятно ще се озовете в ситуация, която ви прави ненавистни, недоволни и тъжни.

Съществуването е вибрация.

Цялата вселена е в състояние на вибрация и всяко нещо произвежда своя честота, която е уникална.

Животът, който живеете, и светът, в който живеете, зависят от вас.



Тагове:   вода,   сила,   любов,   думи,   послание,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: des4o
Категория: Лични дневници
Прочетен: 104010
Постинги: 81
Коментари: 38
Гласове: 109
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930